Hlavní obsah

Opilce za volantem nezastrašila ani varovná střelba

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tršice na Olomoucku

V automobilovou honičku se proměnila ve středu dopoledne rutinní silniční kontrola v Tršicích na Olomoucku. Silně opilý 43letý řidič bez řidičského oprávnění nereagoval na standardní výzvy k zastavení. Nejprve se pokusil srazit policistu, který se jej snažil zastavit. Následně chtěl z místa zběsile ujet. Nevyděsila jej ani varovná střelba.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Policisté se opilého řidiče bez řidičského oprávnění pokusili zastrašit varovnými výstřely. Ilustrační foto

Článek

„K události došlo kolem 10. hodiny. Řidič motorového vozidla VAZ nereagoval na zastavení a pokračoval v jízdě tak, že najel na policistu. Ten musel uskočit, aby neskončil pod koly auta. Vůz pokračoval dále směrem na obec Lipňany a policisté jej pronásledovali služebním vozidlem,“ řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Řidič podle ní nereagoval na světelné ani zvukové signály, ani na rozsvícený nápis „STOP“. Pokračoval v agresivní jízdě, najížděl na policejní auto. Policisté dvakrát varovně vystřelili, ale ani to na řidiče neplatilo.

„Zaparkoval až v obci Lazníky u krajnice. Zde byl hlídkou zajištěn. Dechovou zkouškou u něj bylo naměřeno 3,06 promile alkoholu v dechu. Následně bylo zjištěno, že řidič není držitelem řidičského oprávnění,“ uvedla mluvčí.

Podle ní vyšlo najevo, že muž byl loni v říjnu odsouzen Okresním soudem v Olomouci k trestu odnětí svobody na 8 měsíců, se zkušební dobou do 18. března 2011 a k zákazu řízení motorových vozidel na dva roky, a to za trestné činy řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožování pod vlivem návykové látky.

Řidič byl umístěn do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání trestných činů útoku na veřejného činitele, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám