Hlavní obsah

Opilce nepustili do pražského baru, tak stříleli. Z podniku na ně vyběhli s pálkami

Novinky, jap
Praha

Obsluha baru v Rybné ulici v centru Prahy odmítla v sobotu dopoledne kolem 10. hodiny pustit dovnitř dva podnapilé muže. Při následném konfliktu dvojice střílela z plynové pistole do vzduchu a z klubu na ně vyběhli lidé s baseballovými pálkami.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na místě incidentu v pražské RybnéVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Dvojice mužů se snažila dostat do restaurace či klubu, kam je však odmítli vpustit, protože oba jevili známky opilosti. Muži poté stříleli na ulici z plynové pistole do vzduchu, načež na ně vyběhla skupinka lidí z daného klubu. Oba muži se pak zavřeli v autě, přičemž došlo k dalšímu konfliktu,” uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Svědci na místě činu zmínili, že lidé z klubu měli vyběhnout s baseballovými pálkami. Při následném konfliktu bylo značně poškozeno auto původních dvou agresorů, které má vysklená některá okna a rozbité také čelní sklo.

„Dle prvotních informací si operátor městského kamerového systému všiml skupinky lidí, kteří rozbíjeli stojící auto, okamžitě informoval hlídky v terénu, které dle jeho instrukcí vypátraly podezřelé. Od svědků na místě se pak strážníci dozvěděli, že k poškození vozu došlo po předchozím konfliktu v nedalekém baru, kde původně došlo k útoku se zbraní, konkrétně plynovou pistolí a nožem. Strážníci muže na místě zadrželi a předali přivolaným policistům," řekla Novinkám mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Policisté okolí místa incidentu uzavřeli. Na zemi byly též nalezeny nábojnice.

„Policisté nyní celou věc intenzivně prověřují, právní kvalifikace případu zatím nebyla stanovena,” doplnil Rybanský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám