Hlavní obsah

Opilá žena se ztratila v lesích, neviděla ani světlice

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Třicítka policistů a hasičů hledala na Zlínsku v noci na pátek tři hodiny opilou ženu. „Ta odešla ve čtvrtek dopoledne z domu a podezřele dlouho se nevracela. Její partner nás o pomoc požádal o půl osmé večer,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková.

Článek

„Mobilní telefon ženy se nepodařilo zaměřit, nicméně operační důstojníci s ní byli stále v kontaktu. Šestačtyřicetiletá žena nebyla schopná rozeznat, kde je. Navíc terén v okolí Valašských Klobouk neznala, protože se tam přestěhovala teprve nedávno. Z jejího hlasu bylo evidentní, že je velmi opilá a dezorientovaná,“ uvedla mluvčí.

„Policisté jí doporučili, aby vyšla na nějaké místo, ze kterého uvidí světla okolních obcí. Mohla tím alespoň trochu udat směr pátrání. Nicméně žena seděla v lese neschopná jakéhokoliv pohybu. Neviděla dokonce ani světlice, které hlídky postupně vystřílely.

Operační důstojníci se snažili odposlouchávat, jaké zvuky se ozývají v mobilním telefonu, aby alespoň přibližně zjistili, kde je. Nakonec žena uslyšela vlak. To byla informace, která nám moc pomohla. Bylo jasné, že se nachází poblíž železniční trati, což se i potvrdilo. Byla asi půl kilometru od železniční trati, našla se půl hodiny před půlnocí,“ popsala rozuzlení pátrací akce Bartíková.

Žena nadýchala 2,51 promile alkoholu, ale zraněná nebyla. Záchranáři ji předali partnerovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám