Hlavní obsah

Opilá žena chtěla i s malým synem odjet z restaurace, na služebnu ji policisté odnesli

Pražští policisté se ve středu večer potýkali s dvojicí opilých žen, které od odpoledních hodin popíjely v jednom z podniků ve Strakonické ulici. Jedna z nich navíc s sebou vzala i dvouleté dítě. Při příjezdu policie chtěly ženy i s dítětem odjet.

BEZ KOMENTÁŘE: Předvedení opilé ženy na služebnuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muži zákona 'řidičku' okamžitě vyzvali, aby vypnula motor a z vozu vystoupila. Ta ale něco takového striktně odmítala. Proto museli policisté poprvé použít donucovacích prostředků,” popsal v sobotu zásah mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Sedmatřicetiletá matka dítěte, která usedla za volant, skončila i s potomkem, o něhož se nebyla schopna postarat, na služebně. Cestou se pokoušela demolovat interiér policejního vozu a policistům se chlubila i vlivnými známostmi, které je „takzvaně svléknou z uniformy”.

Při příjezdu ke služebně odmítla žena vystoupit. „Jak zachytily bezpečnostní kamery, jeden z policistů ženu popadl, hodil si ji přes rameno a chtěl ji do budovy donést. Prvnímu pokusu se žena ještě ubránila, když se nohama zapřela o zárubně. Proto si ji policista vzal do podpaždí hlavou napřed, kdy tento pokus už byl úspěšný,” popsal Hulan peripetie.

Nadýchala přes dvě promile

Při orientační dechové zkoušce následně vyšlo najevo, že žena měla v dechu přes dvě promile alkoholu.

Pro dvouletého syna si na služebnu přijel otec, který se za chování matky dítěte omluvil.

Žena je prozatím podezřelá z přestupků. „Avšak ve finále může být předvedená stíhána i pro trestný čin, a to ohrožení mravní výchovy mládeže. Za tento delikt by jí v případě odsouzení hrozil trest odnětí svobody až na dva roky,” upozornil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám