Hlavní obsah

Opilá matka se s dítětem v náručí dopotácela před projíždějící auto

Právo, Pavel Karban
Karviná

Hazard nejen se svým životem, ale i životem dvouleté dcerky předvedla v pátek sedmatřicetiletá žena z Karviné. Odpoledne se potácela opilá ulicemi města a přitom nesla v náručí své dítě. Spadla přitom i před projíždějící automobil, který ji jen zázrakem i s dcerkou nepřejel.

Článek

O opilé ženě se dozvěděli karvinští strážníci kolem 15. hodiny díky telefonátu na linku tísňového volání.

„Dostali jsme upozornění, že se po ulici Jaroslava Vrchlického v Karviné-Novém Městě pohybuje silně podnapilá žena s malou holčičkou,“ uvedl zástupce velitele Městské policie Václav Ožana. Podle ženy, která volala, nechala opilá matka dítě u restaurace Praha a utekla směrem ke Komenského ulici.

„Když však přijela hlídka na místo, spatřila opodál potácející se ženu s malým dítětem v náručí. Ta, jakmile spatřila strážníky, upadla i s dítětem na zem, těsně před projíždějící vozidlo. Ke sražení dvojice však naštěstí nedošlo,“ popsal.

Dítě bylo týráno

Zatímco jeden ze strážců zákona uklidňoval plačící dítě, jež mělo zakrvácený obličej, druhý strážník se snažil zjistit totožnost nezodpovědné matky.

„Vzhledem ke stavu dítěte přivolala hlídka sanitu zdravotnické pomoci a ta převezla matku i s dcerou na vyšetření do nemocnice,“ uvedl Ožana.

Podle Ožany bylo evidentní, že žena, která nadýchala 3,7 promile alkoholu v dechu, není schopna se o dceru postarat. Strážníci proto zavolali babičce, která se o vnučku postarala.

Případ ale zřejmě jen tak neskončí, protože lékař zjistil u dítěte známky týrání. Případem se nyní zabývá karvinská policie, strážníci o všem informovali i oddělení sociálně-právní ochrany dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám