Hlavní obsah

Opilá doktorka naordinovala dívce na vyrážku kapky do nosu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvakrát během středečního odpoledne museli muži zákona v Praze vyjíždět k opilým lékařům. Lékařka dokonce naordinovala dívce s kožní vyrážkou kapky do nosu. Druhý lékař odmítl dechovou zkoušku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Po půl třetí odpoledne volal na linku 158 muž, jehož známá navštívila s dcerou pediatra v Praze 4 a nevěřícně zírala na předepsané léky. Na kožní vyrážku doktorka předepsala kapky do nosu. Policistům muž také sdělil, že z ní byl cítit alkohol.

„Policisté oznámení prověřili a 55leté ženě orientační dechovou zkouškou naměřili 0,94 promile alkoholu,“ konstatovala mluvčí pražské policie Andrea Zoulová a dodala, že o dvě hodiny později vyjeli k podobnému případu také na Praze 4.

Osmapadesátiletý psychiatr se ale dechové zkoušce odmítl podrobit. Stejně se zachoval, když po něm policisté chtěli, aby podstoupil odběr krve. Požití alkoholu přitom sám potvrdil.

„Dle zjištění policistů byl lékař již v minulosti za obdobný skutek podmíněně odsouzen. Vzhledem k okolnostem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ vysvětlila Zoulová.

Ze stejného činu je podezřelá i pediatrička, její případ bude projednán ve zkráceném řízení. Oběma hrozí až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Kriminalisté se případem dále zabývají a hledají také další svědky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám