Hlavní obsah

Okradený majitel auta se dohodl se zloději na výměně za 50 tisíc, byla to past

Novinky, Petr Nový
Nový Jičín

Atypický vůz Volkswagen Corrado ukradl neznámý pachatel letos v červenci jeho majiteli na Novojičínsku. Muž nabídl prostřednictvím letáků odměnu vedoucí ke zlodějům a jeho snaha se vyplatila. Zloději se ozvali s tím, že chtějí 50 tisíc. Muž souhlasil, při předání peněz pak spadla klec.

Článek

Policie o uzavření případu informovala tento týden, událost se stala už v červenci. Vedle pátrání policie majitel ukradeného vozu nabídl přes letáky odměnu vedoucí k pachatelům. „Zloděj se majiteli prostřednictvím další osoby přihlásil a požadoval za vrácení auta peníze. Majitel s částkou 50 tisíc za výměnu souhlasil,“ řekl mluvčí policie Petr Gřes.

Za čtrnáct dní, při výměně vozidla ve Frýdku-Místku, spadla klec. „V době výměny vozidla za peníze zadrželi novojičínští kriminalisté zloděje i s ukradeným autem,“ doplnil mluvčí.

Policisté dva muže ve věku 22let a 26let z Frýdku-Místku a Frenštátu pod Radhoštěm obvinili z krádeže. Odcizený automobil se vrátil ke svému majiteli. Zadržení muži nejsou pro policisty neznámí. V minulosti se dopouštěli trestné činnosti, nyní si ve vězení odpykávají trest za jiné delikty, kvůli nimž byli zadrženi až po krádeži vozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám