Hlavní obsah

Odstřelovači zlikvidovali v Praze acetylenovou lahev, hrozil výbuch

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Střelbou z pušky zlikvidovali v pondělí v Praze policejní odstřelovači acetylenovou lahev určenou na svařování, která hořela. S lahví se nedalo manipulovat a hasiči ji pouze chladili, aby nedošlo k přehřívání. Hrozilo, že exploduje.

BEZ KOMENTÁŘE: Odstřelení tlakové láhve v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Hasiči vyrazili k požáru acetylenové lahve v Dolních Měcholupech ve firmě na výrobu kovů v pondělí večer. Kvůli případu preventivně uzavřeli celou Kutnohorskou ulici.

„Uvnitř lahve hořela forenzní hmota, která může hořet i několik hodin, proto jsme ji chladili a požádali o spolupráci policisty,“ řekl Novinkám velitel směny hasičů Roman Hlinovský.

Na místo nakonec přijeli tři odstřelovači Útvaru rychlého nasazení, kteří shodou okolností nedávno s hasiči cvičili právě odstřelení takové lahve.

Foto: Hasiči Horní Měcholupy

Odstřelovači jdou do akce

„Vyhodnotili celou situaci s přítomnými veliteli zásahu a ohraničili lahev ocelovými pláty. Poté ji ze vzdálenosti šedesáti metrů dva z nich odstřelili. Hasiči následně dochlazovali a za půl hodiny byl v ulici Kutnohorská plně obnoven provoz,“ informovala mluvčí Policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Proč lahev hořela, hasiči zatím nevědí. „Máme dvě varianty, buď technická závada, nebo nedbalost,“ uzavřel Hlinovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám