Hlavní obsah

Odstavil kamión, aby si mohl užívat peněz od zaměstnavatele

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Dva týdny byl pohřešován devětatřicetiletý řidič kamiónu z Jesenicka, který zmizel na cestě do Polska, kde měl vyzvednout nábytek. Nyní vyšlo najevo, že si po celou dobu užíval peněz, které mu dal zaměstnavatel na nákup zboží.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž v polovině března převzal od svého zaměstnavatele finanční hotovost ve výši 56 230 polských zlotých (zhruba 350 tisíc korun) na nákup nábytku v Polsku. Již druhý den měl muž jet s kamiónem zboží vyzvednout. Na místo určení však nedorazil. Kamión odstavil v městečku za hranicemi na čerpací stanici a zmizel,“ řekla Právu v úterý policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Muž byl podle ní pohřešován téměř dva týdny. „Za tu dobu z celkové částky zpronevěřil pro svou potřebu více než čtyři tisíce polských zlotých. Zbytek peněz poté předal zpět zaměstnavateli,“ uvedla mluvčí.

Svým jednáním muž podle ní zaměstnavateli způsobil škodu za 26 500 korun. Nyní je podezřelý ze spáchání přečinu zpronevěry. Hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám