Hlavní obsah

Odsouzený vrah se v Praze pokusil znásilnit ženu, která šla z baru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jednačtyřicetiletý cizinec ve čtvrtek v Praze na Jižním Městě zaútočil na 36letou ženu. Nožem jí rozřízl kalhoty a pokusil se ji znásilnit, žena se však bránila a útok odvrátila. Policistům, kteří útočníka vzápětí zadrželi, se muž přiznal, že v Srbsku seděl za vraždu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cizinec se s ženou seznámil v noci na čtvrtek v baru. Odtamtud ji sledoval, načež na ni kolem půl páté ráno zaútočil v ulici Brechtova. Dlaní jí zakryl ústa a povalil ji na zem.

„Pak se přepadené snažil stáhnout kalhoty, které spolu se spodním prádlem rozřízl nožem. Žena se znásilnění bránila, křičela o pomoc a útok odvrátila. Muž ji ještě udeřil pěstí do obličeje, sebral jí kabelku a dal se na útěk,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Loni propuštěný

Přivolaní policisté po muži začali okamžitě pátrat a našli jej v ulici Ke Stáčírně. Spolupracovat s nimi nechtěl a pokusil se utéct. Hlídka ho zadržela a odvezla na služebnu. Kriminalisté ho obvinili ze znásilnění, krádeže a ublížení na zdraví.

Cizinec se jim také přiznal, že byl v minulosti v Srbsku odsouzen na 17,5 roku za vraždu. V roce 2016 byl po odpykání trestu propuštěn.

„Přepadená žena musela po přepadení vyhledat lékařské ošetření, protože měla zlomený nos,“ konstatoval Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám