Hlavní obsah

Odsouzený vrah, který nechal utopit známého v žumpě, žádá nový proces

Právo, pab
Plzeň

O obnovu procesu požádal Krajský soud v Plzni Jaromír Šmídek (49), který si odpykává výjimečný trest za vraždu svého známého. K dispozici prý má nové důkazy, které mají svědčit o jeho nevině. Šmídek odešel předloni v lednu od soudu s trestem 28 let vězení za to, že nechal utopit v žumpě 22letého Dominika P.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaromír Šmídek u Vrchního soudu v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Soud bude návrh na obnovu řízení projednávat ve veřejném zasedání,“ sdělila Právu mluvčí plzeňského krajského soudu Jana Durná. O co konkrétně odsouzený muž opírá svoji žádost, mluvčí neupřesnila.

Šmídek se podle rozsudku chtěl mladíka zbavit jako nepohodlného svědka, když na něho svalil vinu za sexuální zneužívání sedmileté dcery své bývalé přítelkyně, kterého se dopustil sám.

Utopil v jímce svého známého, Nejvyšší soud mu potvrdil 28 let

Krimi

Podle vyšetřovacího spisu nejdříve Šmídek mladíka omámil a pak ho odvezl k odlehlému domu u Karlových Varů, kde ho shodil do žumpy, kterou uzavřel padesát kilogramů vážícím kovovým poklopem tak, aby se mladík nemohl dostat ven a postupně se utopil.

Vše začalo poté, co se Šmídek přestěhoval se svojí přítelkyní a jejími dětmi do domu, který patřil právě Dominiku P. Za dva měsíce po nastěhování podala žena na Šmídka trestní oznámení, když se jí dcerka svěřila, že po ní chtěl Šmídek v koupelně divné věci. Zároveň se se Šmídkem také rozešla.

Unesl svědka a nechal ho pomalu umírat v žumpě, za vraždu dostal 28 let

Krimi

Jakmile se Šmídek dozvěděl, že policie kolem něho začíná kroužit v souvislosti s vyšetřováním sexuálního zneužívání dítěte, snažil se vše hodit právě na Dominika P. a pak se ho zbavit. Vymyslel to tak, že když mladíka hodil do jímky, napsal z jeho mobilního telefonu textovku své bývalé družce. Ve zprávě se vydával za Dominika P. a přiznal se ke znásilnění její dcery.

Podle soudu šlo o zvlášť trýznivý způsob vraždy se zvlášť zavrženíhodnou pohnutkou, a uložil proto Šmídkovi výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám