Hlavní obsah

Odcestoval na několik dní, zloději mu vybílili byt a odjeli i s jeho Audi A3

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Doslova vybílený byt nalezl jeho majitel poté, co se vrátil po několika dnech domů na pražský Smíchov. Zloději vzali nejen drahou elektroniku, vybavení na potápění, karty s PIN kódem, ale odjeli také s vozem Audi A3 zaparkovaným v garážích. Škoda přesahuje milión korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Pachatelé se pokusili z karet vybrat hotovostVideo: Policie ČR

 
Článek

Zloději se do luxusně zařízeného bytu vloupali na přelomu března a dubna, policie o případu informovala ve čtvrtek a zároveň požádala o pomoc. Pachatelé se do bytu dostali přes terasu, kde vypáčili okno. Nikdo ze sousedů si ničeho nevšiml a ani kriminalisté zatím netuší, kdy přesně k vloupání došlo.

„Z bytu pak odcizili velmi drahou elektroniku (notebooky, plazmovou televizi, reproduktory, subwoofer, projektor), šperky, alkohol, kompletní potápěčské vybavení a další věci,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Jeden z možných pachatelů vloupání

Zlodějům to však nestačilo a začali se pídit po kreditních kartách. Ty skutečně našli. Navíc si dali tu práci a dohledali také PIN kódy ke kartám. Všechny věci vynosili ven vchodovými dveřmi, které si otevřeli klíči, jež našli v bytě.

Foto: Policie ČR

Jeden z možných pachatelů vloupání

„Bohužel jim však ani tyto věci v hodnotě blížící se miliónu nestačily a ještě odcizili vozidlo Audi A3 zaparkované v garážích. Klíče od něj měl majitel taktéž uschované doma,“ konstatovala Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Odcizené auto

Policie má k dispozici kamerové záznamy pravděpodobných pachatelů vloupání, a sice z bankomatů, ze kterých se pokoušeli vybrat hotovost z platebních karet.

V případě, že někdo pozná pachatele nebo může podat jakékoliv svědectví či ví o odcizených věcech, nechť informuje na linku 158. Pachatelům hrozí vzhledem ke způsobené škodě až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám