Hlavní obsah

Od komparsistů vylákali na 350 tisíc korun

PRAHA

Několik set lidí se zřejmě stalo obětí podvodníků z firmy Drampf spol. s. r. o. . Ta v novinách inzerovala, že hledá komparsisty pro natáčení reklamy. Od každého požadovala registrační poplatek 499 korun. Ve smlouvě jim slíbila honorář ve výši 1750 korun. Natáčení se však nekonalo. O případu informovaly Česká televize a TV Nova.

Článek

Natáčet se  mělo začít 26. 12., kdy se u stanice metra Palmovka sešlo v deset dopoledne na sto padesát lidí. Žádné natáčení se však nekonalo. Nikdo z castingové agentury však nakonec nedorazil, zástupci společnosti ani nebrali telefony. Peníze zpět nikdo nedostal. Většina z nich to však čekala, protože jim nepřišly žádné podrobnosti o natáčení.

Mnozí byli už od počátku zaskočeni tím, že mají zaplatit zálohu, ale firma, se bránila tím, že jde o natáčení pro německého zákazníka s Janem Krausem a chce mít jistotu, že lidé přijdou, protože loni měla špatné zkušenosti. Mnozí naletěli, neboť člověk, s nímž mluvili, věděl, jak to na natáčení chodí.

Jan Kraus České televizi popřel, že by měl v těchto dnech jakoukoli reklamu natáčet. "Já žádnou reklamu netočím asi tak dva měsíce dozadu a další dva měsíce dopředu, čili lze vyloučit to, že by to bylo nedopatření," řekl Kraus ČT.

Jednatelka společnosti se od celé akce distancovala. Firma se prý věnuje prodeji parních čističů. TV Nova řekla, že s iniciativou udělat konkurs pro reklamu přišel majitel firmy, který údajně měl na tuto činnost živnostenské oprávnění. Ten podle jejích slov ve čtvrtek z firmy zmizel a začala mít podezření, že by mohlo jít o podvod.

Podle policie škoda zatím činí 375 000 korun. Policie vyzývá další poškozené, aby se přihlásili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám