Hlavní obsah

Ochranka obchodu v Praze zmlátila muže mezi nákupními vozíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie vyšetřuje incident mezi ochrankou a údajným zlodějem v pražském obchodě Billa. Muž z bezpečnostní agentury podle zveřejněného videa mlátil muže na zemi mezi nákupními vozíky. Podle společnosti měl podezřelý z krádeže zaútočit první.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Konflikt mezi muži se odehrál v neděli v supermarketu v Libni. Údajný zloděj leží na zemi a na něm je člen ochranky, který do něj mlátí. Asistuje mu ještě druhý muž, který mu zřejmě držel nohy a mával na kameramana, aby odešel.

„Zabýváme se incidentem mezi ochrankou a údajným zlodějem. Ochranka chtěla zloděje zadržet, ale ten se měl bránit a došlo k potyčce. Po příjezdu hlídky na místo nechtěl nikdo nic hlásit, ale policisté se tím zabývat musí. Údajný zloděj, ročník narození 1997, byl v celostátním pátrání, takže skončil na služebně,“ řekl mluvčí policie Jan Daněk.

Dříve prý útočil nožem

Své vlastní vyšetřování zahájila také společnost Billa. Člen ochranky je podle ní zaměstnanec externí bezpečnostní služby.

„Zloděj již v červnu letošního roku na stejné prodejně napadl nožem jiného pracovníka bezpečnostní agentury a má bohaté kriminální zkušenosti. Ze strany ostrahy profesionální předcházelo přistoupení k zákazníkovi, který byl přistižen při krádeži zboží. Během rozhovoru se zadrženým byl pracovník ostrahy brutálně napaden pěstí do obličeje,“ uvedla mluvčí Billy Dana Bratánková.

Zároveň ale přiznala, že ochranka reagovala neadekvátně a místo zpacifikování byl podezřelý napaden. „Chtěli bychom ubezpečit všechny naše zákazníky, že toto jednání považuje společnost Billa ČR za neakceptovatelné a na základě těchto skutečností rozvazuje s touto agenturou spolupráci,“ podotkla mluvčí.

Útočník zmlátil v autě na Zlínsku postiženého muže. Zpacifikovali ho svědci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám