Hlavní obsah

Obžalovanou z vraždy jednání soudu nezajímalo

Novinky, Svatava Hernandezová, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Poněkud nezúčastněně a znuděně se během středečního hlavního líčení před Krajským soudem v Plzni tvářila obžalovaná Soňa Šafaříková. Přitom zde stanula pro trestný čin vraždy. Dvacetiletá dívka totiž shodila svého bývalého 38letého přítele z pětimetrové výšky na schody. Muž na místě zemřel.

Foto: Petr Mráček

Lucka s Michalem ve společném duetu Byla to láska

Článek

Podle spisu Šafaříková potkala Jiřího Krajčíře začátkem letošního ledna na plzeňském autobusovém nádraží. Chytila ho oběma rukama za bundu a smýkla s ním na skleněnou výplň stěny podchodu. Muž prorazil hlavou vyztužené sklo a zůstal viset pět metrů nad schody. Obžalovaná do něj následně ještě kopla, čímž se Krajčíř převážil, spadl a na místě vážným zraněním hlavy podlehl.

Známá svědčila proti ní

Obžalovaná se však dnes bránila tím, že oběť nechtěla zabít, jen o ní náhodou zavadila. "Byla jsem se známými ve vestibulu nádraží, pak jsme vyšli ven. Tam přišel hodně opilý Krajčíř a nadával mi. Pak do mě strčil a já do něj. Když spadl, chtěla jsem mu pomoct zvednout. Zavadila jsem mu o nohu a on spadl," vypověděla dnes Šafaříková s tím, že netušila, že se Krajčířovi stalo něco vážného. "Pak jsme pomalu odcházely s mou známou Husovou ulicí, tam nás taky zadrželi taxikáři," dodala.

Právě svědectví této známé však nahrává spíše verzi obžaloby.

Ve vazbě byla už 4x potrestána

Šafaříková je od letošního září v podmínce za loupežné přepadení 74leté ženy. Podle posudku z vazební věznice je arogantní, naivní a jednoduchou osobou s omezeným okruhem zájmů. Vedení věznice ji již čtyřikrát kázeňsky potrestalo mj. za ničení zařízení a za tetování.

Se svým postojem si zřejmě vůbec neuvědomuje, že jí za vraždu hrozí až 15 let vězení. Rozsudek je očekáván do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám