Hlavní obsah

Obžalovaná ze zpronevěry 30 miliónů si u soudu stěžovala na policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

U pražského městského soudu pokračuje hlavní líčení v případu bezdomovce, kterému podle obžaloby dva jeho známí zpronevěřili třicetimiliónovou výhru v loterii. Jednání pokračuje výslechem svědků. Poškozený se k líčení nedostavil. Obžalovaná žena před soudem kritizovala způsob svého zadržení.

Foto: Novinky

U soudu se v pondělí objevil i jeden z dvojice obžalovaných (vpravo).

Článek

Před soudem v pondělí vypovídali přítel obžalovaných, známý poškozeného bezdomovce, ale i kriminalisté vyšetřující případ.

Je to jednoduchý člověk, řekla známá bezdomovceVideo: Novinky

Obžalovaná žena, která muže bez domova společně s přítelem zaměstnávala, měla vůči výpovědi kriminalistů řadu připomínek. Vyjádřila nespokojenost se způsobem svého zadržení. Podle ní policisté neuvedli důvod, z čeho je žena podezřelá. Špatně prý postupovali i při domovní prohlídce, kdy se dopředu nezeptali, zda je možná. Kriminalisté argumenty obžalované vyvrátili nebo uvedli, že si daný moment nepamatují.

K výpovědi se dostavila také kamarádka poškozeného, která ho zná více než 15 let. Řekla, že její známý má závislost na hazardu. ”Je to jednoduchá osoba, která se dá lehce ovládat. Kolikrát neměl ani na jídlo, protože dal všechny peníze do sázek v loterii,“ uvedla. Podle ní se její kamarád dvojice, která mu dává práci, bojí.

Bezdomovec pravidelně sázel v loterii. S výhrou 30 miliónů se pochlubil muži a ženě, kteří ho zaměstnávali v cukrárně. Ti mu nabídli, že vše ověří u sázkové kanceláře, a peníze posléze podle obžaloby zpronevěřili. Za ně si koupili luxusní dům a dvě auta. Oběma obžalovaným hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám