Hlavní obsah

Obvinili strojvedoucího, který jel tak rychle, až vykolejil vlak

Právo, vor
Karlovy Vary

Ze spáchání přečinu ohrožení z nedbalosti byl chebskými kriminalisty obviněn 54letý strojvedoucí nákladního vlaku, který na konci července minulého roku vykolejil u Mariánských Lázní, když vjel do pravotočivé zatáčky třikrát rychleji, než bylo povoleno.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Vápno z vykolejeného vlaku se loni vysypalo na stavbu silničního obchvatu.

Článek

„S nákladní vlakovou soupravou skládající se ze dvou tažných elektrických lokomotiv a sedmnácti vagonů pro přepravu sypkých hmot jel ve směru jízdy z Chodové Plané na železniční stanici Mariánské Lázně,“ uvedl v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Na západě Čech vykolejil nákladní vlak a vysypalo se z něj vápno

Krimi

„Právě u Mariánských Lázní měl vjet do pravotočivé zatáčky, ve které je nařízena maximální průjezdní rychlost na 30 km/h, rychlostí 90 km/h. Následně mělo za stálého brždění dojít k vykolejení vlakové soupravy a jejímu poškození,“ pokračoval mluvčí.

„Kromě toho mělo dojít k poškození železničního svršku, spodku a trakčního vedení. Celková škoda byla odhadnuta téměř na 20,5 milionů korun,“ dodal Kopřiva s tím, že v případě prokázání viny hrozí strojvedoucímu z Plzeňska trest odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Výběr článků

Načítám