Hlavní obsah

Obratná zlodějka s vrtačkou v Praze vybrala 12 aut, škoda 800 tisíc

Praha

Pilnou trojici zlodějíčků zadrželi minulý týden pražští policisté, kteří se specializují na vloupání do aut. Dva muži a žena mají na svědomí celkem 85 vloupání s miliónovou škodou. Na auta zaparkovaná v Praze 4 a 10 měli políčeno téměř rok. Nyní jim hrozí až osm let vězení.

Policie zatkla vykradače autVideo: Novinky/Policie ČR

 
Článek

Dvaadvacetiletá žena má na svědomí 12 vloupání, zato s největší škodou, která činí asi 800 tisíc korun. Měla jeden osvědčený způsob, který používala. „Za použití kladívka rozbila skleněnou výplň předních dveří zaparkovaného automobilu, naklonila se do vozidla a za použití akumulátorové vrtačky demontovala rámeček vestavěné navigace, kterou po té vytrhla,“ popsal „práci“ zlodějky mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Obviněná žena s kriminalisty

Další obviněný je 32letý recidivista, který na 34 vozidlech napáchal škodu za 200 tisíc korun. Do vozidel se dostával po rozbití skleněné výplně předních dveří nebo vypáčením zámku. Bral vše, co ve vozidlech leželo, a nepohrdl ani autorádiem.

Do třetice policisté zadrželi 33letého muže. Podle nich se vloupal do 39 aut a způsobil škodu 400 tisíc korun. Pouze u tohoto muže soud schválil vazební stíhání. Všem třem hrozí odnětí svobody v rozmezí tří až osmi let.

Foto: Policie ČR

Zadržený muž

„Kriminalisté předpokládají, že tato trojice může mít na svědomí více případů vloupání do vozidel, a prosí občany, kteří od nich případně kupovali autorádia nebo navigace, ať se cestou linky 158 přihlásí,“ upozornil Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám