Hlavní obsah

Oběti si nejspíše pustily vraha do břeclavského domu samy

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Znaly oběti svého vraha? I to je jedna z otázek, kterou musí rozlousknout kriminalisté při objasňování události z domku v Šilingrově ulici v Břeclavi. Je ale celkem pravděpodobné, že jim útočník nebyl neznámý. Dveře domu, kde byli zavražděni jeho dva obyvatelé, totiž nenesou nikde viditelné stopy po násilném vniknutí.

Policie našla v Břeclavi dva mrtvé, byli zřejmě ubodaníVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Dům je majetkem dcer zavražděného devětaosmdesátiletého seniora. Druhou obětí útoku se stala čtyřiačtyřicetiletá žena. Právo zjistilo, že vrah zvlášť brutálně zaútočil na spolubydlící seniora. V jejím těle byl značný počet bodných ran, zdroj Práva hovoří o desítkách zásahů nožem. Cílem několika dalších byl senior.

Zohavená těla objevil syn zavražděné ženy, když přišel v úterý 6. srpna do domu. Hrůzná podívaná zapříčinila, že skončil v rukou lékařů.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policisté prohlédávali širší okolí místa činu

„Prověřujeme získané poznatky i kamerové záznamy. Získané vzorky a zajištěné stopy analyzují specialisté v laboratořích. Věc řešíme jako zvlášť závažný zločin vražda,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Našli nůž

Výzva, kterou policisté zveřejnili, i jejich vlastní šetření vedlo k několika svědectvím. Podle zjištění Práva byla v domě v noci na úterý nějaká další osoba. Policisté vše prověřují. Zajímá je veškeré dění v domě od pondělní dvacáté hodiny do zjištění případu v úterý odpoledne.

V rámci šetření vraždy a prohlídky okolí našli policisté ve středu na břehu řeky, nedaleko lávky pro pěší nůž, který putoval do laboratoře na prověření, zda se nejedná o vražednou zbraň. Policisté prověřují všechny možné motivy činu, svou roli mohla sehrát skutečnost, že čiperný a aktivní senior stále pracoval a lidé věděli o jeho spořivosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám