Hlavní obsah

Obec na Příbramsku ohrožují neznámé chemikálie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VLAŠIM

Velké množství neznámé chemikálie našla ve čtvrtek policie v bývalém vepříně v Nalžovicích na Příbramsku. Potvrdila to mluvčí příbramské policie. Majitele objektu se nepodařilo zkontaktovat.

Článek

Se žádostí o pomoc se na policii obrátila obec poté, co se mezi lidmi začalo mluvit o tom, že v objektu jsou uskladněny nebezpečné látky. Jméno majitele, pražského podnikatele, se podařilo zjistit přes katastrální úřad. Starostce Janě Pšeničkové se s ním ale nepodařilo navázat kontakt.

Policisté ve čtvrtek přijeli do Nalžovic prošetřit trestní oznámení. Na místě zjistili, že v objektu, který byl donedávna zabezpečen, jsou odemčené dveře a rozbité okno. "Skrz ně uviděli lahve s neznámou látkou, dovnitř se ale nikdo neodvážil," řekla Pšeničková. Přesné množství nebezpečné látky zatím nikdo nedokáže určit.

Policie požádala o pomoc hasiče, kteří v protichemických oděvech a s dýchacími přístoji prozkoumali, zda se v objektu někdo nenachází. Potom vyloučili případný únik chemikálií a odebrali jejich vzorky k rozboru.

Nebezpečné chemikálie se už v červnu objevili ve Chvaleticích na Pardubicku. V tamním skladu byly mimo jiné jedy a výbušniny. Podle expertů se tam objevily i natolik toxické látky, jež mohly být použity jako bojové chemické látky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám