Hlavní obsah

Nový rok nepřežili dva bezdomovci

Novinky, Pavel Peňás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Hned dvě úmrtí museli v první pracovní den nového roku vyšetřovat policisté z Karlovarského kraje. V obou případech se jednalo o bezdomovce, kteří zřejmě nepřežili změny počasí.

Článek

Ve čtvrtek dopoledne vyjeli policisté k mrtvému bezdomovci, který byl nalezen v topném kanálu nedaleko Sokolova. Tělo asi šedesátiletého muže tam našel jeho přítel. "Vídali jsme se jen občas. Dost často chodil do hospody na nádraží. Když jsem ho dnes hledal, řekli mi, že asi bude v jednom z těchto kanálů. A tak jsem ho tu našel," řekl starší muž. "Nevím, jestli byl nějak nemocný, na nic zvláštního si nestěžoval," dodal.

S tělem pomáhali hasiči

Topné kanály, kterými prochází parní potrubí z nedaleké elektrárny v Tisové, obývají bezdomovci už dlouho. I v kruté zimě totiž potrubí vytopí malý prostor do vysoké teploty. Podle lékaře, který provedl ohledání těla, muž zemřel zřejmě kvůli celkovému selhání organismu. Svůj podíl na tom mohlo mít i počasí. Dostat jeho tělo z kanálu, do kterého se leze jen po žebříku, ale nebylo lehké. Nakonec museli pomoci hasiči, kteří tělo přivázali na lano a pomohli jej z kanálu vytáhnout.

Mrtvá žena ležela ve sklepě

Podobný nález řešili i policisté v Chebu, kde bylo ve čtvrtek ráno objeveno tělo asi padesátileté ženy ve sklepích nedaleko chebského vlakového nádraží. V místě, kde se často schází bezdomovci, ji objevil náhodný svědek. Podle prvotní prohlídky zemřela bez cizího zavinění, kvůli přesné příčině smrti byla nařízena pitva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám