Hlavní obsah

Nový proces s Kajínkem soud opět zamítl

Právo, Novinky, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Plzeňský krajský soud v pondělí znovu zamítl návrh na obnovu procesu s Jiřím Kajínkem. Odmítl požadavek obhájce Tomáš Zejdy, aby přezkoumal práci policie při vyšetřování vražd z května 1993, za které dostal Kajínek doživotí.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

Kajínek se osobně soudního líčení nezúčastnil, jeho příznivci rozhodnutí soudu komentovali různými výkřiky na jeho podporu. V soudní síni byl ale při jednání klid.

Podle advokáta policisté neprovedli při ohledání místa činu základní kriminalistické úkony, především neodebrali žádné otisky prstů z auta.

Foto: Petr Horník, Právo

Advokát Jiřího Kajínka Tomáš Zejda.

Návrh soud odmítnul jako nedůvodný. Obhajoba podle soudce nepředložila žádný nový důkaz, svůj návrh stavěla podle soudce pouze na základě polemik a spekulací. Zejda uvedl, že jeho klient podá stížnost k Vrchnímu soudu.

Foto: Petr Horník, Právo

U soudy byla také přítelkyně Jiřího Kajínka.

Zejda navrhl jako důkaz kliku z auta obětí, na které ale chybí otisky prstů odsouzeného Kajínka. Podle svědků přitom vrah otvíral dveře auta bez rukavic. Podle jeho návrhu si měl soud kliku vyžádat z prezidentské kanceláře, kam byla zaslána se žádostí o milost.

Případ opět projednával soudce Tomáš Bouček, jehož senát již dříve návrh na povolení procesu zamítl. Z případu se chtěl nechat vyloučit, vrchní soud ale rozhodl, že mu kauza zůstane.

Plzeňský soud poslal Kajínka na doživotí za mříže v červnu 1998 za dvojnásobnou nájemnou vraždu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám