Hlavní obsah

Nic si nepamatuju, tvrdil expolicista u soudu o nabourání 24 aut

– Praha • Aktualizováno
Novinky, bad

Bývalý policista a pedagog policejní akademie Karel Kadlec v pátek u Obvodního soudu pro Prahu 2 prohlásil, že za nabouráním 24 aut, ze kterého je obžalovaný, stojí kombinace léků na spaní a alkoholu. Samotné bourání si prý nepamatuje. Za ohrožení pod vlivem návykové látky Kadlecovi hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Stydím se za to, řekl před soudem KadlecVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

Bývalý policista, v současnosti bez práce, loni v dubnu na pražských Vinohradech naboural 24 aut. V krvi měl tehdy více než jedno promile alkoholu, který údajně kombinoval s léky. Kadlec tím způsobil škodu za 1,65 miliónu korun. Ten den se navíc omluvil ze soudního jednání ohledně své předchozí nehody z roku 2015 s tím, že je prý nemocný.

Právě kvůli tomuto jednání prý Kadlec noc předtím nemohl usnout, tak si vzal prášky na spaní, které navíc zapil alkoholem. Pak si údajně už nic nepamatuje, dokud se neprobral spoutaný na zadním sedadle policejního auta. Policisté mu tehdy naměřili 1,63 promile alkoholu. „Cítím se velmi trapně a celá ta situace mě velmi mrzí,“ uvedl Kadlec. „Strašně mě to mrzí a stydím se za to, je to hrozná situace, když se vám po dvaceti letech u policie stane něco podobného,“ kál se po skončení.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Karel Kadlec v pátek u soudu

Způsobenou škodu je prý bývalý policista připraven zaplatit, rozporuje pouze 300tisícovou část. Některá auta prý nepoškodil on, ale už tak byla. Podle Kadlece jde o určité nesrovnalosti, kdy má například auto nabouraný předek a stálo přitom do ulice zadní částí, jiné má prý zase „klasické oděrky od parkování”.

Kadlec údajně v době bouračky trpěl psychickými problémy z přepracování a z rodinných důvodů.

„Chvála bohu, že jsem tu situaci přežil, protože byli tady jiní, kteří se podle mě dostali do podobné situace, jako třeba Petr Muk nebo Iveta Bartošová, a ti už tady dneska nejsou,“ prohlásil Kadlec.

Auto plavalo

Podle některých svědků Kadlecovo počínání vypadalo, jako kdyby auta boural naschvál a naštvaný. „Nejel přímo, auto jako by plavalo,” přečetla vyjádření dalšího svědka soudkyně.

Soud bude pokračovat na konci září.

Kadlec má na svědomí minimálně ještě další nehodu, tentokrát z loňského srpna, kdy opět na Vinohradech naboural svým BMW dvě zaparkovaná auta. Dechovou i krevní zkoušku na místě odmítl s tím, že nemá důvěru v orgány činné v trestním řízení.

Podle svých slov prý nebyl pod vlivem alkoholu, ale oslnilo ho slunce. Kadlec za to dostal pokutu a zákaz řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám