Hlavní obsah

Nic nevezu, tvrdila řidička. Celníci u ní našli tisíce tablet s pseudoefedrinem

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Více než šest tisíc tablet léku Cirrus, které jsou zneužívány k výrobě drog, zajistili olomoučtí celníci při běžné kontrole v blízkosti Písečné na Jesenicku. Z takového množství by bylo možné vyrobit téměř půl kilogramu pervitinu. Právo o tom v pondělí informovala mluvčí Celního úřad pro Olomoucký kraj Marie Bortlová.

Foto: Celní úřad pro Olomoucký kraj

Léky žena převážela v tašce.

Článek

K zajištění podle ní došlo minulý čtvrtek. „Olomoučtí celníci prováděli kontroly na silnici v blízkosti Písečné na Jesenicku. Krátce před devatenáctou hodinou zastavili vytipované osobní vozidlo Opel Corsa s českou poznávací značkou. Žena ve věku 55 let tvrdila, že nic neveze,“ uvedla mluvčí.

Foto: Celní úřad pro Olomoucký kraj

Zabavené léky

Celníci si však podle ní všimli větší hnědé kabelky ležící na podlaze za sedadlem řidiče. „Žena na otázky, co v tašce převáží, odpověděla, že je prázdná. Když celníci obsah kabelky zkontrolovali, našli v ní 6580 kusů tablet léku Cirrus. Ty obsahují pseudoefedrin – látku, která je zneužívána k výrobě pervitinu,“ uvedla mluvčí.

Za trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy teď ženě hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. „Není to ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi léky s pseudoefedrinem. V loňském roce jich zajistili 11 tisíc,“ dodala Bortlová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám