Hlavní obsah

Nezvaný host v Praze snídal na hotelovém rautu, ochrance zapíchl vidličku mezi oči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předčasně ukončil službu pracovník ostrahy v jednom luxusním hotelu v Praze. Hladový muž, který se o víkendu vetřel do hotelu na raut, mu totiž zabodl vidličku mezi oči.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Osmačtyřicetiletý cizinec přišel do hotelu na Ortenově náměstí v sobotu ráno a zamířil si to rovnou k bohatě připravené snídani. Nebral ohled na hosty a nestyděl se nasnídat ani před zaměstnanci hotelu, dokud ho nezaregistrovala ostraha.

„Pracovník ostrahy se snažil nezvaného hosta vyprovodit zpět, odkud přišel. To se ale samozvanci nelíbilo, a „místního šerifa“ napadl tím, co měl zrovna v ruce, což byla vidlička. Tu použil jako útočnou zbraň, kterou zapíchl pracovníkovi hotelu doslova mezi oči. Následně se ho ještě snažil vidličkou pobodat v oblasti břicha,“ popsal mluvčí policistů Tomáš Hulan.

Napadený muž následně hledal skrýš na recepci, kde vyzval recepčního, aby přivolal policii. Tím zřejmě vyprovokoval hladovkáře a ten napadl také recepčního ve snaze zabránit mu v přivolání hlídky.

„Útočícího Litevce zadrželi nakonec strážníci městské policie, kteří ho poté předali kriminalistům. Vyšetřovatel nakonec agresora obvinil z trestného činu pokusu o těžkou újmu na zdraví. Za tento trestný čin hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám