Hlavní obsah

Neznámý muž se měl v Mostě pokusit unést školačku

Most

Policie v Mostě vyšetřuje pokus o únos dítěte, který se měl odehrát v úterý. Nezletilou dívku tam oslovil neznámý muž a následně jí vzal mobilní telefon. Policie hledá svědky události i podezřelého.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Podle policie muž oslovil dívku se smyšlenou historkou v úterý odpoledne u mostecké nemocnice a šel s ní směrem k základní škole. Během cesty jí vzal mobil a odešel.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z pokusu trestného činu únos dítěte. Ke zranění školačky nedošlo, podle prvotních informací nedošlo k fyzickému kontaktu mezi neznámým mužem a nezletilou dívkou. Odcizením mobilu byla způsobena hmotná škoda,“ uvedla mluvčí policie Ludmila Světláková.

Policie zná popis podezřelého. Byl to muž ve věku 25 až 35 let, měl černé, vlnité, krátce střižené vlasy, hnědé oči. Na sobě měl zimní bundu světle modré barvy, rifle tmavě šedé, na nohou červeno-černou obuv značky Adidas.

S dívkou, která měla kabát s kapucí, šel podle policie kolem jedné hodiny odpoledne od nemocnice směrem k 1. základní škole a poté i v ulici SNP. „Police uvítá na lince 158 informace případných svědků. Zároveň i svědectví muže, který u obytného domu v ulici SNP dvojici potkal u vchodu domu. Dům měl mít žlutooranžovou omítku,“ požádala Světláková.

„Policie v souvislosti s tímto případem přijala preventivní opatření ve spolupráci s městskou policií,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám