Hlavní obsah

Nevím, co řidič dělal, říká majitel převráceného autobusu

Právo, Novinky, Patrik Biskup
DOMAŽLICE

Cestu na lyžařský zájezd, při kterém v noci na středu havaroval autobus s dětmi u obce Babylon na Domažlicku a zranilo se dvanáct mladých lidí, organizovala cestovní agentura Active Guide z Hradce Králové. Ta si k zajištění dopravy lidí do Alp najala externího přepravce. Majitel dopravní firmy Právu řekl, že se jednalo o zkušeného řidiče.

Článek

„Nabídli jsme klientům náhradní dopravu, to ale odmítli. Chápu, že v takové situaci se nikomu už nikam nechce. Samozřejmě že všem vrátíme plnou cenu zájezdu a s přepravcem se ještě budeme dohadovat o kompenzaci vzniklých škod,“ řekla pracovnice agentury organizující zájezd.

Majitel přepravní firmy DEM-bus Praha Emila Paták řekl, že řidič nebyl jeho zaměstnancem ale brigádníkem. „Byl zkušený. Nevím, co dělal,“ řekl Paták.

Na lidi v uličce spadla zavazadla

Vedoucí zájezdu Alena Šustrová seděla na sedadle přímo za řidičem. Viděla jsem, jak autobus jede na krajnici. Říkám si v duchu ať už to ten řidič točí zpátky,“ řekla. Jenže autobus se zabořil kolem do rozmoklého terénu u krajnice a začal padat na bok. V autobuse bylo v tu chvíli hrobové ticho. Všichni byli v šoku.

:. Autobus se převrátil mimo silnici.

„Ti, co seděli nalevo vypadli do uličky a ně ještě spadla zavazadla. Po chvíli jsme začali zjišťovat, jestli jsou všichni živí. Snažili jsme se rozbít okna, protože v autobuse se udělalo nedýchatelno a některým cestujícím začalo být z toho nedostatku vzduchu špatně. Kluci rozbili okno v zadní části autobusu a postupně jsme tím otvorem vylézali ven,“ popsala drama Šustrová.

Podle ní se řidič se snowboardovou instruktorkou, kterou najala cestovní kancelář, snažili zapojit video. „V okamžiku, kdy se zadíval na televizní monitor, sjeli jsme na krajnici,“ uvedla vedoucí zájezdu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám