Hlavní obsah

Na Domažlicku se převrátil autobus plný dětí

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE
Aktualizováno

U obce Babylon na Domažlicku havaroval v noci na středu zájezdový autobus. Jelo v něm 47 dětí ve věku mezi 15 a 18 lety. Autobus se převrátil na bok, osm dětí je lehce zraněno. Sanitky je rozvezly do nemocnic. Řidič v době havárie dával kazetu do videopřehrávače.

Článek

"Neštěstí se stalo na rovné silnici," řekl Právu hasičský důstojník Jan Rayser.

Ředitel domažlické policie Miloslav Hora řekl, že řidič se policistům přiznal, že se ve chvíli havárie nevěnoval řízení. "Dával kazetu do přehrávače, sjel ze silnice a autobus se převrátil," řekl Hora.

Děti cestovaly na lyžařský kurz do Alp. Všechny byly z Domažlic a okolí.

Z havarovaného autobusu jim hasiči pomáhali dostat se ven skrz rozbité sklo na zádi. „Cestující byli docela v pohodě, trochu vyděšení, ale obešlo se to bez větší hysterie. Horší to bylo s rodiči, kteří na místo přijeli děti si vyzvednout. Řada z nich reagovala velmi emotivně,“ řekl na místě Právu jeden ze záchranářů.

Záchranáři vytahují zavazadla z havarovaného autobusu. Foto: PRÁVO/Patrik Biskup

Řidič autobusu, který se při nehodě nezranil vůbec, nechtěl na místě havárie cokoliv sdělit. Muž kolem padesátky pouze řekl, že je mu to velmi nepříjemné. Na otázku, co se stalo, pokrčil rameny a dál se o nehodě odmítal bavit.

Převrácený autobus u obce Babylon na Domažlicku. PRÁVO/Patrik Biskup

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám