Hlavní obsah

Neukázněné řidiče na Vysočině hlídají rychlé passaty i vrtulník

Právo, pch

Severojižní průjezd Vysočinou po silnici I/38 začal být úderem páteční 13. hodiny ostře sledován. Na celých 105 kilometrech komunikace, která je po dálnici D1 druhou nejvytíženější v kraji, sledují chování řidičů desítky policistů. Avízo jim dává vrtulník, dohlížející na páteční provozem z ptačí perspektivy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Jde o akci preventivně-represivní a šířkou zapojení policejních složek je krajskou premiérou. Účastní se na ní pět dopravních inspektorátů, dálniční oddělení a letecká služba,“ shrnul parametry policejní sítě, která by ráda dovedla na počátku motorkářské sezóny v exponované páteční odpoledne řidiče šťastně do cíle, šéf jihlavské dopravky Peter Halán.

Policejní hlídky provoz sledují na devíti stanovištích od Moravských Budějovic po Golčův Jeníkov a pomáhá jim rychlý VW Passat zapůjčený z dálničního oddělení. Zapojeny jsou i nové služební motorky.

„Vrtulník se zaměřuje hlavně na způsob jízdy a předjíždění. Pokud zaregistruje nějakou špatnost, okamžitě informuje kolegy na zemi,“ popsal spolupráci policista. Jak dodal, jednorázová akce potrvá do pátečního večera s tím, že obdobné tažení mohou řidiči očekávat pravidelně každý měsíc vždy na některém z důležitých tahů.

Reklama

Výběr článků

Načítám