Hlavní obsah

Nespokojená zákaznice pošty nahlásila bomby v Olomouci

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kriminalisté obvinili 41letou ženu z Olomoucka, která na počátku března anonymně nahlásila uložení bomby na dvou poštách. K činu se přiznala, vedla ji k němu podle ní nespokojenost s doručováním zásilek. Policie ji obvinila z šíření poplašné zprávy, hrozí jí až tříleté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Anonymní oznámení o údajném uložení bomby na dvou olomouckých poštách - v ulici Jeremenkova a Ladova - jsme přijali 4. března krátce před devátou hodinou ráno. Okolí budov bylo uzavřeno,“ uvedla v úterý policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že bylo evakuováno zhruba 100 lidí.

Při prohlídkách obou budov a jejich okolí podle ní asistovali také policejní psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušných systémů. Žádné nalezeny nebyly.

Během vyšetřování přišli kriminalisté na stopu 41leté ženě z Olomoucka, kterou nakonec obvinili z šíření poplašné zprávy.

Obviněná se podle Urbánkové k anonymům přiznala. „Důvodem měla být nespokojenost s doručováním zásilek. Vzniklá škoda je odhadována na 8 500 korun,“ doplnila mluvčí. Ženě hrozí až tři roky vězení. Policisté spis předali státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby.

Reklama

Výběr článků

Načítám