Hlavní obsah

Neshody řešili útokem mačetou

– OSTRAVA
Právo, Aleš Honus

Manželský pár z Kopřivnice se stal na Nový rok terčem útoku mačetou. Oba utrpěli řezná a sečná poranění na rukou, kterými se kryli. Důvodem podle ní byly zřejmě dřívější osobní neshody.

Foto: A Rocha (archiv)

Zeliáda a okurkiáda v Ekologickém centru Keithe Morrise v Dobrém na Rychnovsku.

Článek

Na dveře jejich bytu zazvonil ve čtvrtek ráno 39letý muž a o tři roky mladší partnerka. "Když pětatřicetiletá žena otevřela, začali ji vulgárně nadávat. Obviněný ji zároveň ohrožoval mačetou. Žena z obavy, aby ji nesekl do obličeje, jeho ruku odstrčila, a tak se o mačetu pořezala," popsala začátek incidentu severomoravská policejní mluvčí Soňa Bradáčová.

Po chvíli dvojice násilím vnikla do bytu a násilník zraněnou ženu ještě několikrát udeřil plochou stranou mačety do zad. "V tu chvíli vstoupil do místnosti manžel napadené. I proti němu se obviněný napřáhl a sekl směrem k hlavě. Muž útok vykryl rukama a také se pořezal," dodala mluvčí.

Zranění si vyžádala jednorázové lékařské ošetření. Pachatele policie obvinila z trestných činů porušování domovní svobody a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a také z pokusu o ublížení na zdraví. "Dvojice byla umístěna do policejní cely," dodala Bradáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám