Hlavní obsah

Nepřehledná mela, popsali svědci krvavou rvačku na koupališti v Dubí. Obžalovaný jednání prospal

Právo, koc
Teplice

Výpověďmi svědků pokračovalo v úterý před teplickým soudem projednání případu brutálního napadení mladíka na koupališti v Dubí na Teplicku. Obžalobě z pokusu o těžké ublížení na zdraví čelí jedna žena a pět mužů. Svědci shodně popsali značný zmatek při incidentu. Soud musel řešit problémy s docházkou předvolaných, jeden z obžalovaných navíc při jednání spal, přičemž hlasitě chrápal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Hlavního líčení v kauze rvačky na koupališti se zúčastnili čtyři ze šesti obžalovaných.

Článek

Incident se stal v srpnu před dvěma lety. Jedna z návštěvnic chtěla tehdy v brouzdališti umravnit dítě, které podle spisu topilo vrstevníka. Do dění se zapojila kromě matky nevhodně se chovajícího dítěte také obžalovaná, která podle obžaloby začala ženu, která dítě napomenula, napadat.

Jejich rozmíšku se snažil umravnit poškozený David K. Od obžalované dostal podle žalobce pěstí do obličeje. Vzápětí přiběhlo do brouzdaliště pět mužů, kteří poškozeného měli surově zmlátit. Napadený muž skončil v nemocnici se středně těžkým zraněním.

Z osmi předvolaných svědků, kteří měli v úterý dorazit, přišli k soudu jen čtyři. Plavčík, který se snažil rozhádané ženy umravnit, i jeden z návštěvníků koupaliště nedokázali průběh krvavého incidentu popsat. Shodli se, že na místě byl dav křičících lidí a že nebylo vidět, kdo přesně koho napadá či mlátí.

Sypaly se na mě rány, vypověděl zbitý mladík o napadení v Dubí

Krimi

„Byla to mela,“ vypověděl plavčík, jenž se roztržku žen podle svých slov snažil zpočátku zastavit. Když se ale začalo do dětského brouzdaliště, kde se celá věc stala, sbíhat více návštěvníků, vzal telefon a přivolal policii.

Před soudem vypovídala také matka nevhodně se chovajícího dítěte. Žena, která zasáhla, podle ní držela její dítě za ramena a křičela na něj, že už ho má plné zuby. Pak s ním praštila do bazénku. „Byl z ní cítit alkohol, chovala se arogantně a byla vulgární,“ vypověděla žena. Samotný konflikt, při kterém měli obžalovaní poškozeného brutálně zbít, prý také neviděla natolik dostatečně, aby mohla ukázat na konkrétní agresory.

Dva lidé utrpěli zranění při výbuchu transformátoru na Teplicku

Krimi

Zarážející bylo chování obžalovaných. Dva z nich dorazili do soudní síně bez omluvy s půlhodinovým zpožděním. Hlasitě komentovali výpovědi svědků, jeden si neustále hrál s mobilem, druhý většinu jednání prospal, přičemž hlasitě chrápal. Další dva z obžalovaných, kteří dlouhodobě žijí v Anglii, požádali při zahájení procesu soud, aby se další jednání konala v jejich nepřítomnosti.

Soudce odročil hlavní líčení na 3. listopadu, kdy hodlá vyslechnout svědky, kteří se dosud bez omluvy nedostavili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám