Hlavní obsah

Nepotřebuji ošetření, tvrdil po nehodě v Olomouci těžce zraněný chodec

Právo, mhr

Až na popud pojišťovny ohlásil koncem minulého roku jedenačtyřicetiletý muž nehodu, při níž jej o více než měsíc předtím v Olomouci srazila svým vozem Fiat dvacetiletá řidička. Těsně po nehodě mu totiž připadalo, že je v pořádku. Nebyl.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Při pozdějším lékařském vyšetření vyšlo najevo, že chodec utrpěl těžké zranění. Řidičce nyní hrozí vězení. Právo o případu informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Nehoda se stala 23. listopadu v podvečer. „Dvacetiletá řidička zajela na autobusovou zastávku Karafiátova ve Stupkově ulici v Olomouci. Poté zařadila zpátečku a v prostoru zastávky začala couvat. Přitom si však nevšimla jednačtyřicetiletého chodce, který za vozidlem přecházel komunikaci,“ uvedl mluvčí.

Zadní částí vozidla řidička do chodce narazila a ten upadl na komunikaci. Ošetření u nehody nežádal. Na místě společně s řidičkou sepsali pouze záznam o dopravní nehodě. Později však muž lékařskou pomoc vyhledal.

Do porodnice to nestihli, děvče se narodilo v sanitce

Domácí

„Lékař při tom zjistil, že muž utrpěl zranění s delší dobou pracovní neschopnosti. Na pokyn pojišťovny pak muž dopravní nehodu policistům oznámil až 29. prosince,“ konstatoval Kořínek. Co přesně se muži stalo, nespecifikoval.

Policisté se podle něj začali o případ zajímat pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. „Mladé řidičce hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám