Hlavní obsah

Neočistila si okno od námrazy a zabila chodkyni. Dostala podmínku

Hodonín

Podmíněný trest uložil Okresní soud v Hodoníně 20leté řidičce, která si loni špatně očistila okno od námrazy a na přechodu zabila chodkyni. Na dotaz Novinek to ve středu řekl mluvčí soudu Petr Motyčka. Mladé ženě přitom hrozilo až šestileté vězení. Navíc musí zaplatit vysoké odškodné.

Foto: Policie ČR

Výhled z felicie podle policie neodpovídal splnění všech povinností řidiče.

Článek

„Řidička osobního automobilu byla pravomocně uznána vinnou přečinem usmrcení z nedbalosti a odsouzena k trestu odnětí svobody v trvání tří let s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání tří let,“ uvedl Motyčka.

Zároveň nesmí čtyři roky řídit. Obě strany se vzdaly práva na podání odvolání, a navíc netrvaly ani na jeho písemném odůvodnění.

Řidička ovšem musí zaplatit tučné odškodné. „Ve vztahu k nejbližším příbuzným byla obžalované uložena povinnost nahradit nemajetkovou újmu, a to otci, manželovi a dětem zemřelé ve výši 500 tisíc korun – každému z nich,“ podotkl mluvčí soudu.

Foto: Policie ČR

Výhled z felicie podle policie neodpovídal splnění všech povinností řidiče.

Doplnil, že pozůstalí sourozenci si do výroku o náhradě nemajetkové újmy podali odvolání.

Námraza na okně

Příčinou nehody je mimo jiné špatně očištěné okno od sněhu a námrazy. „Vypadá to tak, že řidička chodkyni zcela přehlédla a navíc podcenila situaci, kdy ráno zřejmě nebyla zcela fit a vyjela, když měla špatnou viditelnost z auta,“ uvedla již tehdy policie.

Nehoda se stala 28. listopadu ráno v Žarošicích. Dvacetiletá řidička přehlédla na přechodu pro chodce tři osoby a poslední z nich srazila rohem Škody Felicie. Sražená 57letá chodkyně byla převezena do nemocnice, kde ale záhy zemřela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám