Hlavní obsah

Neměl na útratu v hospodě, nechal tam syna a doma usnul

Právo,
HRADEC KRÁLOVÉ

Svého sedmnáctiletého syna zanechal v pondělí jako zástavu v jedné z restaurací na Slezském předměstí v Hradci Králové šestačtyřicetiletý muž. Do restaurace muži přišli společně, ale na zaplacení 986 korun neměli peníze, proto syn zůstal v restauraci. Na syna v „zástavě“ ale jeho zapomněl a doma usnul.

Článek

„Otec se rozhodl zajít domů pro hotovost a syna zanechal na místě. Nevracel se však ani po dvou a půl hodinách. Netrpělivá obsluha krátce po 22. hodině přivolala hlídku strážníků, kteří muže kontaktovali v místě trvalého bydliště. Strážníci zjistili, že muž usnul doma na pohovce a na syna zapomněl,“ uvedla mluvčí hradecké ěstské policiem Eva Čížková.

Po chvíli se upamatoval a s hlídkou odjel uhradit útratu a vyzvednout syna. Ačkoliv dlužnou částku povedená rodinka uhradila, událost měla ještě dohru. Sedmnáctiletý syn byl totiž očividně pod vlivem alkoholu, což potvrdila dechová zkouška.

„Mladík nadýchal 2,62 promile alkoholu. Strážníci proto budou informovat oddělení sociálně právní ochrany dětí magistrátu města,“ dodala Čížková.

Reklama

Výběr článků

Načítám