Hlavní obsah

Nekvalitní alkohol z Havířova má zřejmě třetí oběť

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Pravděpodobně už třetí oběť má nekvalitní stáčený alkohol, který se v minulých dnech objevil ve stáncích v Havířově a nejspíš i v dalších městech na severu Moravy a ve Slezsku. Policie v pátek večer oznámila, že k manželskému páru z Havířova, který zemřel v uplynulých dnech na otravu alkoholem, přibyla další oběť se stejnými příznaky úmrtí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policie ve čtvrtek pozdě odpoledne prohledala několik stánků v Havířově-Šumbarku, jeden z nich je dosud uzavřen.

Článek

Dalších několik lidí je ve vážném stavu hospitalizováno v nemocnicích, některým z nich hrozí, že natrvalo oslepnou.

Policie již ve čtvrtek v Havířově-Šumbarku v jedné z trafik zajistila dva barely čepovaného alkoholu, který nyní podrobuje expertíze. Varovala občany Havířova, aby veškerý stáčený alkohol, nakoupený v posledních dnech, raději nepili a aby o nákupu informovali nejbližší policejní stanici.

„Zajistili jsme určité množství podezřelého alkoholu, který bude podroben expertíze. Zároveň pokračujeme v pátrání po zdroji těchto lihovin,“ uvedla v pátek mluvčí policie Soňa Štětínská.

Příčinu smrti zjistili později

Informace o třetí oběti zveřejnila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Muž zemřel již ve čtvrtek večer, o tom, že to bylo kvůli otravě alkoholem, se ale policisté dozvěděli až o den později.

„Muž měl v předchozích dnech konzumovat též alkohol. Po zhoršení zdravotního stavu by převezen dne 3. září záchranáři do nemocnice, kde 6. září zemřel,“ uvedla mluvčí Holčáková. Dodala, že další dva lidé, se kterým muž popíjel, žádné zdravotní problémy nemají a tvrdí, že pili pouze alkohol z lahví. „Nelze ale vyloučit, že zemřelý muž kromě toho vypil někde ještě něco jiného,“ dodala mluvčí.

Podle informací, které poskytla v pátek havířovská nemocnice, je zde v současné době hospitalizovaná další pacientka v kritickém stavu, u které byla jednoznačně prokázaná otrava metylalkoholem po konzumaci nekvalitní lihoviny.

„Nemůžeme vyloučit, že s tímto případem souvisí stav dalších tří pacientů přijatých v posledních dnech. Pacienti jsou ve věku od 50 do 60 let,“ uvedl náměstek ředitele nemocnice Jaroslav Lux.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám