Hlavní obsah

Nejvyšší soud potvrdil 17 let vězení za vraždu ve žďárské herně

Nejvyšší soud odmítl dovolání Martina Vosyky, který zavraždil ženu obsluhující v nelegální herně ve Žďáru nad Sázavou. Odpyká si 17 let ve vězení. Nejvyšší soud rozhodl bez veřejného jednání.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Obžalovaný Martin Vosyka

Článek

Odůvodnění zatím nezpřístupnil. Výsledek ČTK sdělila Klára Belkovová, mluvčí Krajského soudu v Brně, který se případem zabýval jako první instance.

Podle obžaloby Vosyka zasadil třiapadesátileté ženě nožem několik ran do hrudníku a břicha. Na místě zemřela. Z herny odešel s tržbou 165.000 korun. Zamaskovaný čepicí, tmavými brýlemi a silnou bundou prošel kolem bezpečnostních kamer na ulicích v okolí herny. Motivem pro vraždu byly podle obžaloby jeho dluhy až 2,5 milionu korun.

Vraždou na faře v Chudobíně se musí znovu zabývat krajský soud

Krimi

Proti obžalovanému svědčil nedopalek cigarety s DNA, stejně jako bankovka vložená jako poslední do automatu, na kterém obvykle hrával. Jako podpůrné důkazy posloužily záznamy z pouličních kamer a posudek z oboru biomechaniky porovnávající Vosykův pohyb s postavou na záznamu.

Muž pod vlivem pervitinu zabil sekáčkem domácího, soud mu potvrdil 18 let

Krimi

Vosyka při procesu vinu popíral. Tvrdil, že v den vraždy v herně nebyl, naposled ji navštívil o den dřív. Podle jeho obhájce mohly být důkazy na místě činu nastraženy a se záznamy z kamer mohl někdo manipulovat. Obhajoba poukazovala na to, že chybí přímé důkazy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám