Hlavní obsah

Nejtragičtější letošní nehoda má čtvrtou oběť, zemřelo druhé dítě

Aktualizováno

Nehoda u Bohuňovic na Olomoucku, při které zemřeli v polovině července dva dospělí a jedno dítě, má již dohromady čtyři oběti. V nemocnici zemřelo i druhé dítě. V pondělí to potvrdila krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tragická nehoda u Bohuňovic na Olomoucku.

Článek

"Dopravní nehoda u Bohuňovic má bohužel již čtyři oběti," řekla Urbánková.

Při nehodě, která se stala 16. července mezi Olomoucí a Šternberkem, se střetlo na křižovatce osobní auto s nákladním. Řidič kamiónu vyvázl bez zranění, nehoda byla fatální pro osádku osobního auta. [celá zpráva]

V něm cestovali prarodiče se třemi vnoučaty. Oba dospělí i jedno z dětí těžkým zraněním podlehli na místě, další dítě utrpělo těžká mnohočetná poranění a bylo transportováno leteckou záchrannou službou do Brna. Tam svým zraněním později podlehlo.

Osobní vozidlo jelo od Olomouce na Šternberk. „Při odbočování do Bohuňovic řidič tohoto auta nedal přednost protijedoucímu nákladnímu vozidlu. Nastal střet, přičemž všech pět lidí, kteří cestovali v osobním autě, bylo zraněných. Tři utrpěli poranění, kterým na místě podlehli. Okolnosti šetříme,“ uvedla po nehodě policejní mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při nehodě narazil osobní vůz čelně do náklaďáku.

Nehodu přežilo pouze třetí dítě, které utrpělo lehká poranění a bylo posádkou rychlé zdravotnické služby transportováno do Fakultní nemocnice Olomouc.

Kdyby se prokázalo, že nehodu zavinil řidič odbočujícího osobního auta, který při havárii zemřel, případ policie s největší pravděpodobností odloží. Vyšetřování potrvá zřejmě několik měsíců, policisté si vyžádali znalecké posudky z oboru soudního lékařství, silniční dopravy a ke zkoumání technického stavu vozidla. Dechová zkouška na místě ukázala, že řidič nákladního auta nepožil před jízdou alkohol.

Nehoda je letos co do počtu obětí zatím nejtragičtější v tuzemsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám