Hlavní obsah

Nejdříve nedal přednost v jízdě, pak totálně opilý utekl z nemocnice

Právo, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBRAM

Velké problémy teď čekají 26letého řidiče Renaultu 19 z Tábora, který v neděli odpoledne způsobil dopravní nehodu nedaleko Klučenic na Příbramsku. Řidič při nehodě nedal přednost, z nemocnice pak utekl při převozu na pokoj.

Článek

„Muž nerespektoval značku dej přednost v jízdě a narazil po vozidla Renault Koleos, které jelo po hlavní silnici. Viník při tom utrpěl zranění kolene a otřes mozku, protože nebyl připoután,“ uvedla mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová.

To ale nebylo vše. Policisté zraněnému muži naměřili 2,12 promile alkoholu v krvi. Ani taková „koňská“ dávka však bourajícímu opilci nezabránila v tom, aby po převozu sanitkou do příbramské nemocnice během cesty na lůžkové oddělení ze zdravotnického zařízení neutekl.

Trestu však stejně neujde. Za řízení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok vězení nebo desítky tisíc korun vysoká pokuta. Uhradit bude muset také náklady zdravotníků a pojišťovna po něm bude z důvodu nehody zaviněné pod vlivem alkoholu chtít také zaplatit škodu vzniklou na obou vozidlech. A ta nebyla zrovna nízká. „Škoda zjištěná na místě je 150 tisíc korun,“ dodala Pavlová.

Reklama

Výběr článků

Načítám