Hlavní obsah

Nehody kamiónů blokovaly dálnici D5 v obou směrech

Novinky, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdice
Aktualizováno

Dvě nehody v úterních ranních hodinách zablokovaly dálnici D5 v obou směrech. První se stala již v pět hodin ráno na 56. kilometru u Rokycan ve směru na Plzeň, kdy pravděpodobně kvůli mikrospánku řidič se svým nákladním autem narazil do svodidel. Ke druhé nehodě policisté vyjížděli v osm ráno. Dva kamióny se střetly u Zdic ve směru na Prahu. Naštěstí ani v jednom případě nebyl nikdo zraněn. Na dálnici se však tvořily kolony.

Článek

"Řidič cizí státní příslušnosti pravděpodobně kvůli mikrospánku sjel se svým nákladním autem na 56. kilometru poblíž Rokycan z dálnice vpravo ve směru jízdy. Poškodil svodidla a betonový sloupek. Poté vjel zpět do vozovky, kde však dostal smyk a narazil do středových svodidel," uvedla policejní mluvčí Martina Zoubková.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Dechová zkouška u muže vyloučila přítomnost alkoholu v krvi. Podle dosavadních policejních odhadů se předběžná škoda pohybuje okolo 760 tisíc korun. Havarovaný kamión na několik hodin zablokoval dálnici ve směru na Plzeň.

Nehodě se nevyhnuly ani jízdní pruhy vozovky vedoucí do Prahy. V úterý v osm hodin ráno se poblíž Zdic srazila dvě nákladní vozidla. Náraz je takřka zlikvidoval, jejich řidiči však naštěstí žádná zranění neutrpěli.

Havarované kamióny jsou v současnosti v odstavném pruhu. Vozovka byla v místě nehody zúžena na jeden jízdní pruh a projíždějící řidiči se nevyhnuli komplikacím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám