Hlavní obsah

Nehoda si vyžádala lidskou oběť, další střet zablokoval silnici

STŘEDNÍ ČECHY

Mezi Kněževsí a Dobrovízí ve středních Čechách se ve středu dopoledne stala vážná dopravní nehoda chladícího vozu. Srážku nepřežil jeden člověk, další byl s vážnými poraněními přepraven do nemocnice. Srážka tří vozidel zablokovala také rychlostní silnici za Prostějovem ve směru na Olomouc.

Článek

Dle informací policie vjel chladící vůz z neznámých příčin do protisměru a narazil do stromu. Ve vozidle zahynul spolujezdec.

"Na místě jsme ošetřovali dvaačtyřicetiletého muže, který při nehodě utrpěl frakturu bérce dolní končetiny a zhmoždění hrudníku. Po základním ošetření na místě jsme ho dopravili na traumatologii do motolské nemocnice v Praze," uvedla mluvčí záchranné služby ve Středočeském kraji Tereza Janečková.

Záchranáři a hasiči se snažili zachránit život také asi 40letému muži. "Přes veškerou snahu zdravotníků a hasičů jsme mu však již pomoci nedokázali. Podlehl mnohačetným zraněním," doplnila mluvčí.

Řidič se otáčel do protisměru

Řidič otáčející své vozidlo mezi svodidly způsobil vážnou nehodu na dálnici u Prostějova směrem na Olomouc. Kvůli jeho hazardu nastala srážka tří vozidel, která si vyžádala dva těžce zraněné. Policisté odkláněli dopravu z dálnice po vedlejších cestách, kolony vozidel ucpaly dálnici.

"Jedno z aut odbočovalo z pravého jízdního pruhu do levého s úmyslem otočit se mezi svodidly do protisměru. Když najel do levého jízdního pruhu, narazilo do něj auto a poté ještě další. Ucpaly se oba jízdní pruhy, dopravu jsme museli odklonit v Prostějově po vedlejších cestách pryč z dálnice," uvedl k nehodě ředitel prostějovské policie Zdeněk Riedinger.

Reklama

Výběr článků

Načítám