Hlavní obsah

Nehoda kamiónu uzavřela na půl dne dálnici D5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov
Aktualizováno

Převrácený kamión se zeleninou zablokoval v pondělí ráno na Tachovsku na téměř 12 hodin dálnici D5 na 117. kilometru ve směru na Prahu. Podle policie si nehoda vyžádala zranění.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Převrácený kamión na D5

Článek

Nehoda se stala kolem 4:15 na 117. kilometru. Šestačtyřicetiletý řidič kamionu se zřejmě plně nevěnoval řízení a havaroval. Nákladní souprava zablokovala oba jízdní pruhy.

Řidiči směřující od Rozvadova na Plzeň kvůli tomu museli dálnici opustit na 119. kilometru a místo nehody objet přes Stříbro. Na dálnici se doprava vracela na 107. kilometru u Ostrova u Stříbra. Provoz byl obnoven krátce po 16. hodině, informovalo Ředitelství silnic a dálnic.

Při nehodě utrpěl řidič kamionu, cizinec, úraz hlavy. „Odmítal naši péči a transport do zdravotnického zařízení. Využil svého práva a lékaři podepsal reverz,” řekl mluvčí záchranné služby Martin Brejcha. Podle policie nebyl pod vlivem alkoholu.

Příčiny a okolnosti nehody zjišťuje policie. Kapaliny, které z havarovaného vozu unikly, zlikvidovali hasiči.

„Podařilo se zamezit úniku do volné přírody,” doplnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám