Hlavní obsah

Nehoda autobusu s kamiónem: 10 zraněných

Novinky,
NÁCHOD

Ve Velkých Petrovicích na Náchodsku se ve středu ráno srazil autobus s kamiónem. Nehoda si vyžádala deset zraněných. "Jsou to lehká zranění, až na jedno, tam jde o těžší zranění, ale bez ohrožení života," řekl Novinkám operační důstojník náchodské policie.

Článek

Silnici ve Velkých Petrovicích mezi Náchodem a Broumovem je uzavřena. Řidiči musejí použít objízdnou trasu. "Silnice bude uzavřena zřejmě až do večera," upřesnil operační.

Kamión i autobus skončily na boku. Kamión převážel maso. "Čeká se na těžkou vyprošťovací techniku - jeřáb a další kamión. Náklad se musí přeložit," dodal.

Podle prvních poznatků policie k nehodě došlo zřejmě tak, že řidič kamiónu v jedné ze zatáček před obcí Velké Petrovice jel příliš rychle a vozidlo se začalo setrvačností převracet.

"Horní hranou zachytil o protijedoucí linkový autobus, který se následně převrátil na pravý bok a zůstal ležet na pravé straně vozovky. Převrácený kamión se ještě čelně střetl s protijedoucí dodávkou," popsala průběh nehody Eva Prachařová z náchodského okresního ředitelství policie.

V autobusu bylo celkem dvanáct cestujících. "Ošetřeno bylo zhruba osm osob z autobusu a řidič dodávkového vozidla. Nikdo z nich není ohrožen na životě, ani přivolaný vrtulník záchranné služby nemusel nikoho transportovat do nemocnice," dodala Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám