Hlavní obsah

Nedopalek cigarety zapálil střechu rodinného domu na Vsetínsku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Kuřácká vášeň hrála hlavní roli při požáru, který v noci na sobotu zachvátil střechu rodinného domu v Novém Hrozenkově na Vsetínsku. Zavinil jej nedopalek, odhozený do plastového koše s papíry. Právu to řekl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: Hasičský sbor města Karolinka, .

Požár poničil střechu rodinného domu.

Článek

Hasiči se podle něj o požáru dozvěděli krátce po 22. hodině. Na místě zasahovali profesionální a dobrovolné jednotky ze Vsetína, Karolinky, Halenkova, Nového Hrozenkova a Velkých Karlovic.

„Hasiči vyjeli s pěti automobilovými cisternami, jednou automobilovou plošinou a jedním automobilovým žebříkem. V dýchacích přístrojích požár uhasili dvěma vysokotlakými proudy vody. Následně rozebírali střešní konstrukci a hledali skrytá ohniska hoření,“ uvedl mluvčí s tím, že rodinný dům sousedí s budovou pekárny.

„Šetřením bylo zjištěno, že na střeše byly před vznikem požáru tři osoby, které kouřily. Jedna z nich odhodila nedopalek cigarety do plastového koše s papíry. Vlivem teploty nedopalku došlo k zapálení papíru a následně k požáru střechy,“ dodal Žemlička.

Reklama

Výběr článků

Načítám