Hlavní obsah

Nechtělo se mu vracet 800 korun, tak ubil kamaráda sekerou

Právo, Petr Kozelka
Brno

Šokující nález čekal na matku, která šla na začátku prosince navštívit svého syna. Marně klepala na dveře jeho brněnského bytu, a protože klíč byl v zámku zevnitř, zavolala zámečníka. Když pak byt otevřeli, našla matka v tratolišti krve ležet dvaadvacetiletého syna. Policisté po týdenním pátrání zadrželi mladíkova kamaráda, který se k činu přiznal. Svou oběť ubil sekerou, protože mu nechtěl vracet 800 korun.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Svého kamaráda mladý muž ubil touto sekerou.

Článek

„Na místě jsme našli vražednou zbraň, tedy sekeru, kterou útočník zasadil své oběti několik ran do hlavy a do dalších částí těla. Po domovní prohlídce, kde jsme našli mimo jiné krevní stopy oběti na oblečení podezřelého, jsme podezřelého zadrželi. Hned ten den večer se pak k činu přiznal,“ konstatoval šéf jihomoravské mordparty Antonín Hrdlička.

I otrlí kriminalisté jen nevěřícně kroutili hlavou nad motivem činu. „Útočník dlužil své oběti 800 korun, které mu přinesl vrátit. Pak si to ale rozmyslel a chtěl vrátit jen 300 korun s tím, že by si nějaké peníze nechal na víkendovou útratu. To se ale oběti nelíbilo, došlo k hádce a při té příležitosti se muž chopil sekery, kterou měla oběť v bytě,“ popsal Hrdlička.

Sedmadvacetiletý útočník se přitom se svou obětí dlouho znal, a dokonce před lety chodili do stejné základní školy. Muž už skončil ve vazbě a hrozí mu až 20 let nebo výjimečný trest.

Na jižní Moravě se letos stalo zatím 19 vražd a kriminalistům se podařilo kromě jediné všechny objasnit. Červený vykřičník mají jihomoravští kriminalisté jen u případu z Jedovnic, kde na začátku prosince zatím neznámý pachatel zastřelil ženu. Policisté v té souvislosti pátrají po manželovi zavražděné ženy René Lachmanovi. Podezírají ho z toho, že ženu zavraždil proto, že od něj odešla za mladším mužem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám