Hlavní obsah

Nebyla to sebevražda, řekla policie k pádu Třísky z Karlova mostu

– Praha • Aktualizováno

Pražská policie se při vyšetřování pádu Jana Třísky z Karlova mostu kloní k variantě, že šlo o nešťastnou náhodu. Novinkám to řekl její mluvčí Tomáš Hulan. Policisté zároveň prosí o svědectví veřejnost, která se v té době na mostě a v okolí pohybovala. Tříska v pondělí zemřel v nemocnici. Sebevraždu vyloučil i Jiří Mádl, který měl režírovat nový film s Třískou v hlavní roli.

Foto: Bioscop

Jan Tříska (z filmu Po strništi bos)

Článek

„Dosud zjištěné skutečnosti vypovídají o tom, že se spíše jednalo o nešťastnou náhodu než cílené jednání ze strany 80letého muže. Nicméně prosíme občany, kteří se pohybovali na mostě, jeho okolí nebo byli pasažéry různých lodí, aby poskytli své svědectví, případně videozáznamy, prostřednictvím linky 158,“ uvedl Hulan.

Dodal, že policie má záznamy z městských kamer, ale není tam zachycena celá událost či není zachycena zcela zřetelně. Sdílnější nebyli ani členové ostrahy Karlova mostu, dostali přísný zákaz incident komentovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž spadl z Karlova mostuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Tříska spadl v sobotu po 16. hodině z Karlova mostu do řeky Vltavy, odkud ho vytáhla dvojice ve výletní lodi. Podařilo se jej resuscitovat a záchranáři ho převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení (ARO) v pražské Vojenské nemocnici ve Střešovicích. [celá zpráva]

Na Karlově mostě měl rituál

„Byl v perfektní kondici a těšil se na velikánskou roli. Poslední měsíce nežil ničím jiným. Představa, že by přiletěl z Kalifornie, absolvoval kostýmní zkoušky a šel ukončit život, je naprosto hloupá,“ napsal na svůj facebookový profil Jiří Mádl, který měl režírovat film Na střeše, v němž měl Tříska ztvárnit hlavní roli.

„Vymstil se mu jeho rituál návštěvy Karlova mostu, který dělal před natáčením každého nového filmu,“ dodal Mádl.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel Jan Tříska

Po sobotním pádu z Karlova mostu v Praze zemřel v nemocnici herec Jan Tříska ve věku nedožitých 81 let. Novinkám informaci potvrdil důvěryhodný zdroj, se...

Výběr článků

Načítám