Hlavní obsah

Nebezpečný střelec z Prahy stále uniká, o jeho sporech s obětí policie věděla

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté už týden pátrají po nebezpečném a ozbrojeném Lukáši Borovanovi, který je podezřelý z vraždy muže v garážích v pražských Záběhlicích. Oba muži měli dlouhodobé spory a vzájemně na sebe podávali oznámení. Ředitel pražské policie v souvislosti s tím nařídil kontrolu policistů, zda něco nezanedbali.

Foto: Policie ČR, Novinky

Další možné podoby Lukáše Borovana

Článek

„Pořád platí, že po muži intenzivně pátráme. Může být stále nebezpečný a ozbrojený. Ke krokům, které policisté podnikají, se nebudeme vyjadřovat,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan s tím, že nechce komentovat ani to, zda Borovana hledají také v zahraničí.

Borovan měl s mrtvým 40letým mužem, který pracoval jako manažer, zřejmě dlouhodobé spory. Svědčí o tom informace, že muži na sebe navzájem podali několik oznámení na policii. Zda a jak policisté tato oznámení řešili, nyní vyšetřuje odbor vnitřní kontroly.

BEZ KOMENTÁŘE: Na místo činu vyjela i zásahová jednotkaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Ředitel pražské policie už v den mimořádné události zadal odboru vnitřní kontroly prověření práce policistů s těmito oznámeními. Výsledky šetření zatím nejsou známy,“ vysvětlil Hulan. Obsah jednotlivých oznámení policejní mluvčí neznal.

TV Nova také informovala o tom, že policie má seznam osob, které se chystal Borovan zavraždit. „K tomu se nebudu jakkoli vyjadřovat,“ reagoval mluvčí policie.

Foto: Novinky.cz s použitím Policie ČR

Místo činu a podezřelý z vraždy Lukáš Borovan

Mrtvého muže našli svědci ve druhém poschodí garáží v ulici Velenovského minulý pátek ráno poté, co slyšeli střelbu. Na místo činu vyjela také zásahová jednotka, která dům prohledala, protože existovalo podezření, že pachatel je stále uvnitř. To se nepotvrdilo. [celá zpráva]

Od té doby kriminalisté po 43letém Lukáši Borovanovi pátrají. Informace o jeho pohybu přijme tísňová linka 158, v žádném případě se ho ale lidé nemají pokoušet zadržet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám