Hlavní obsah

Nebezpečný řidič se řítil po Pražském okruhu rychlostí 150 km/h v protisměru

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Policisté zveřejnili záběry řidiče, který ujížděl v polovině května policejní hlídce po Pražském okruhu v protisměru. Po sjetí ze silnice do pole utekl do lesa, kde policejní hlídce zmizel. Kriminalisté se proto obrátili s žádostí o pomoc na veřejnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto v protisměru na Pražském okruhuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál 10. května v odpoledních hodinách poté, co si hlídka v Lamačově ulici všimla odcizeného vozidla. Řidič nereagoval a ujížděl ulicí směrem na Pražský okruh, kam ale najel v protisměru.

„Několik desítek metrů jel v odstavném pruhu. Posléze velmi vysokou rychlostí přejel do nejrychlejšího pruhu, kde málem narazil do jedoucího kamiónu. Po celou dobu pak již jel v nejrychlejším pruhu rychlostí kolem 150 km/h,“ informovala Novinky mluvčí policie Eva Kropáčová s tím, že jeho jednání bylo velmi nebezpečné.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný řidič, který ohrozil desítky lidí

Řidič sjel před Lochkovským tunelem do pole, kde z vozidla vystoupil a začal utíkat. Hlídka po nebezpečném muži několikrát vystřelila, v útěku mu ale nezabránila.

Kriminalisté se nyní obracejí na veřejnost s prosbou o identifikaci řidiče, případně o svědky, kteří by mohli mít kamerový záznam z jeho pronásledování. Řidič ujížděl v Renaultu 19 s registrační značkou SMH 42-99.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný řidič, který ohrozil desítky lidí

Muž je podezřelý z trestného činu obecného ohrožení. V případě dopadení a odsouzení mu za toto nebezpečné jednání hrozí trest odnětí svobody v délce až osmi let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám