Hlavní obsah

Nebezpečná posádka stříbrného fordu střílela, policie dopadla třetího podezřelého

• Aktualizováno
Novinky, kub

Policejní manévry na Brněnsku se ve čtvrtek v podvečer odehrály proto, že prchající posádka stříbrného fordu podle vyšetřovatelů střílela po vloupání do garáže u hájenky na Třebíčsku. Zásahová jednotka na Žďársku zadržela dvojici mužů, později i třetího podezřelého.

Pátrání po nebezpečné trojici mužů Video: Aktu.cz

 
Článek

Podrobnosti o vyšetřování sdělila v pátek Novinkám mluvčí policie Dana Čírtková. Při pátrání po podezřelých mužích policie ve čtvrtek informovala veřejnost, že se jedná o nebezpečnou trojici a žádala případné svědky jejich pohybu, aby kontaktovali linku 158 a v žádném případě se je nesnažili zadržet.

Na Brněnsku provedla policie rozsáhlá bezpečnostní opatření, například příjezdy do města svedla do jednoho pruhu a kontrolovala vozidla. Stříbrný ford se později našel odstavený na Žďársku, přesné místo policie neupřesnila.

„Zásahová jednotka zadržela ve čtvrtek v nedalekém obydlí dvojici mužů podezřelých z trestné činnosti spáchané na Třebíčsku,” sdělila v pátek Čírtková s tím, že později se podařilo zadržet i třetího podezřelého.

Zásahovka dopadla nebezpečné muže, kteří prchali ve fordu

Krimi

„Jsou podezřelí z vloupání do garáže u hájenky. Při útěku pachatelů z místa činu a jejich následném ujetí osobním vozidlem Ford Focus stříbrné barvy došlo ke střelbě,” upřesnila mluvčí. Při incidentu ke zranění nedošlo.

Muži podle vyšetřovatelů do garáže vnikli po odstranění visacího zámku petlice a ukradli kompresor a různé nářadí. „Zloděje přistihl majitel a pachatelé se dali na útěk. Majitel je začal pronásledovat ve svém osobním vozidle. Pachatelé při útěku použili střelbu z blíže nezjištěné střelné zbraně a do jízdní dráhy vozidla, které je pronásledovalo, vhazovali různé předměty zřejmě pocházející z krádeže,” sdělila Čírtková.

Policie případ vyšetřuje jako krádež a vloupání. „Další okolnosti celého případu jsou předmětem prověřování. Stejně tak kriminalisté prověřují, zdali trojice nemá na svědomí další trestnou činnost,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám