Hlavní obsah

Navigace zavedla cizince na uzavřenou dálnici. Skončil na hromadě písku

Právo, mhr
Olomouc

Věřit slepě navigaci se nevyplácí. Ví to už i třiašedesátiletý cizinec, který jel v noci na úterý po dálnici D35 od Ostravy na Olomouc. Navigace jej odklonila na staveniště a s autem skončil na hromadě písku. Právo o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR

Cizinec dojel na hromadu písku.

Článek

K nehodě došlo po 3. hodině ranní v katastru obce Bohuslávky na Přerovsku. „Řidič jel ve vozidle Mercedes Benz s dalšími třemi spolucestujícími a na 298. km přejel podle pokynu navigace do levého pruhu mezi dopravní značení a najel na uzavřenou část dálnice, kde jsou prováděny stavební práce,“ uvedla mluvčí.

I přesto, že mu muselo být zřejmé, že něco není v pořádku, pokračoval řidič dál, aniž by alespoň zpomalil. „Nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně-technickému stavu komunikace a narazil do hromady písku, která byla přes jízdní pruhy,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Cizinec dojel na hromadu písku

Řidič a jeho dvě spolujezdkyně skončili se zraněními hospitalizováni v nemocnici. Řidič v Hranicích a ženy ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Druhý spolujezdec byl ošetřen v nemocnici a propuštěn.

Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 200 tisíc korun. „V souvislosti s nehodou zahájili policisté úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám